Μετάδοση κίνησης

Ημιαξόνια

Τα αντιψυκτικά παρέχουν απαραίτητη προστασία στο σύστημα ψύξης του κινητήρα, αποτρέποντας το πάγωμα και τη βρασμό των υγρών. Εξασφαλίζουν ομαλή λειτουργία σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, παρέχοντας εξαιρετική αντοχή και απόδοση.

Λάστιχα ημιαξονίων

Οι βαλβολίνες είναι ιδανικές για την προστασία και τη λίπανση των κιβωτίων ταχυτήτων και των διαφορικών. Βελτιστοποιούν τη λειτουργία τους, μειώνοντας τη φθορά και τον θόρυβο.

Ρουλεμάν τροχών

Το γράσο παρέχει υψηλή προστασία και λίπανση σε συνθήκες υψηλής πίεσης και τριβής. Ιδανικό για μηχανικά μέρη, ρουλεμάν και αρθρώσεις, εξασφαλίζοντας τη μείωση της φθοράς και την αύξηση της διάρκειας ζωής των εξαρτημάτων.

Μουαγιέ

Το μουαγιέ (σταυροειδής άρθρωση) είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ενός αυτοκινήτου. Συνδέει τους άξονες και επιτρέπει τη μεταφορά της κίνησης ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι άξονες δεν είναι ευθυγραμμισμένοι. Είναι ζωτικός για την απορρόφηση κραδασμών και την ευελιξία κατά την οδήγηση, ειδικά σε οχήματα με τετρακίνηση ή με κίνηση στον πίσω άξονα.

Μπιλιοφόροι

Οι μπιλιοφόροι στα αυτοκίνητα είναι ζωτικά μέρη της μετάδοσης κίνησης. Αυτά τα μέρη, επίσης γνωστά ως 'yokes', βρίσκονται στα άκρα των ημιαξονίων ή των καρδανικών άξονων και συνδέονται με τους μουαγιέ για να μεταδίδουν την κίνηση από τον κινητήρα στους τροχούς. Η ανθεκτικότητα και η ακρίβεια των μπιλιοφόρων είναι κρίσιμη για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του οχήματος.

Σταυροί

Οι σταυροί (σταυροειδείς αρθρώσεις) είναι απαραίτητοι για την ευελιξία και τη σταθερότητα του συστήματος μετάδοσης κίνησης σε ένα αυτοκίνητο. Αυτά τα συστατικά επιτρέπουν τη μεταφορά της κίνησης μεταξύ αξόνων που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και αποδοτική μετάδοση της κινητήριας δύναμης. Η σωστή λειτουργία των σταυρών είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή και άνετη οδήγηση, προλαμβάνοντας τους κραδασμούς και την φθορά του συστήματος.

Μπουλόνια

Τα μπουλόνια αποτελούν ένα θεμελιώδες στοιχείο στη συναρμολόγηση και τη στερέωση διαφόρων μερών ενός αυτοκινήτου. Είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε υψηλή πίεση και δονήσεις, εξασφαλίζοντας μια ασφαλή και σταθερή σύνδεση. Η χρήση των σωστών μπουλονιών είναι κρίσιμη για την αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του οχήματος, από τη στερέωση των τροχών μέχρι τη συναρμολόγηση του κινητήρα.

Ρουλεμάν μεσαίας τριβής

Το ρουλεμάν μεσαίας τριβής είναι ένα ζωτικό στοιχείο στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ενός αυτοκινήτου. Αυτό το εξάρτημα βοηθά στην ομαλή περιστροφή των άξονων και στη μείωση της φθοράς λόγω τριβής. Είναι καθοριστικό για την αποδοτική και αθόρυβη λειτουργία του οχήματος, ενισχύοντας την ασφάλεια και την άνεση κατά την οδήγηση.

Τσιμούχες

Οι τσιμούχες είναι κρίσιμα στοιχεία για τη διατήρηση των υγρών εντός των μηχανικών μερών ενός αυτοκινήτου και την προστασία τους από τη διείσδυση σκόνης και βρωμιάς. Χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία, όπως στους άξονες, τα τιμόνια και τα συστήματα ανάρτησης, προσφέροντας αντοχή και μακροζωία στα σημαντικά μηχανικά μέρη.