Φρένα

Αντλίες φρένων

Οι αντλίες φρένων αποτελούν την καρδιά του υδραυλικού συστήματος φρένων. Αυτές οι αντλίες είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία της απαραίτητης υδραυλικής πίεσης που ενεργοποιεί τα φρένα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία τους.

Δισκόπλακες

Οι δισκόπλακες είναι κρίσιμα στοιχεία στα δισκόφρενα. Αυτές οι πλάκες παρέχουν την επιφάνεια επάνω στην οποία τα τακάκια δημιουργούν τριβή για το φρενάρισμα, είναι σχεδιασμένες να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και να διασφαλίζουν συνεχή απόδοση.

Εξαρτήματα & λαστιχάκια φρένων

Τα εξαρτήματα και τα λαστιχάκια επισκευής φρένων περιλαμβάνουν διάφορα μικρά αλλά κρίσιμα μέρη που εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του συστήματος φρένων, όπως ελατήρια, σφιγκτήρες και άλλα εξαρτήματα.

Κυλινδράκια

Τα κυλινδράκια φρένων είναι βασικά στοιχεία στα συστήματα ταμπούρων και δισκόφρενων. Αυτά τα κομμάτια είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά της υδραυλικής πίεσης στα τακάκια ή τα μαρκούτσια, διασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματική λειτουργία των φρένων.

Μαρκούτσια

Τα μαρκούτσια φρένων είναι εύκαμπτα σωληνάκια που μεταφέρουν την υδραυλική πίεση από τη γραμμή των φρένων στα κυλινδράκια των ταμπούρων και στις δαγκάνες των δισκόφρενων. Είναι καθοριστικά για την ακριβή και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος φρένων.

Σιαγώνες

Οι σιαγώνες φρένων είναι μηχανισμοί που συμπιέζουν τα τακάκια επάνω στις δισκόπλακες για να δημιουργήσουν την απαραίτητη τριβή για το φρενάρισμα του αυτοκινήτου. Είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την απόδοση των φρένων.

Σύρματα Χειροφρένου

Τα σύρματα χειροφρένου είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση του χειρόφρενου, επιτρέποντας τον έλεγχο των πίσω φρένων για τη στάθμευση ή έκτακτες περιστάσεις. Είναι σημαντικά για την ασφαλή λειτουργία του οχήματος.

Τακάκια

Τα τακάκια φρένων είναι οι κύριοι συντελεστές τριβής στο σύστημα φρένων. Είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και να παρέχουν συνεχή και αξιόπιστη απόδοση φρεναρίσματος.

Ταμπούρα

Τα ταμπούρα φρένων είναι στοιχεία των φρένων ταμπούρου, παίζοντας κεντρικό ρόλο στην αποδοτική δημιουργία τριβής και φρεναρίσματος. Είναι απαραίτητα για την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία του συστήματος φρένων.

Υγρά Φρένων

Τα υγρά φρένων είναι κρίσιμα για τη μεταφορά της υδραυλικής πίεσης στο σύστημα φρένων. Προσφέρουν υψηλή απόδοση σε διάφορες συνθήκες και διασφαλίζουν την ακριβή και αποτελεσματική λειτουργία των φρένων.